Geachte collega, 

Op vrijdag 20 januari 2017 zal het 19de Nationale Longkanker Symposium plaatsvinden. Wij hopen u dan ook op de bekende locatie " De Koepelkerk”  te Amsterdam te mogen ontvangen. 

In de ochtend nemen wij u mee in de ontwikkelingen bij de neuro endocriene tumoren.  De diagnostiek en ook de behandeling hiervan zal uitgebreid besproken worden. Ook wordt aandacht gegeven aan de voorlopige uitslagen van de Nelson trial die nu zijn einde nadert. In aansluiting hieraan zal een voordracht over de guidelines van solitaire pulmonary nodules een idee geven hoe in de UK dit probleem aangepakt wordt. In het kader van nieuwe ontwikkelingen hebben wij vanuit het NCI te Bethesda Dr. Raffit Hassan bereid gevonden om over antibody drug conjugates te praten. Een nieuwe en belovende ontwikkeling.  

In de middag zal gesproken worden over het uitgebreide onderzoek of tweedaagse radiotherapie beter is dan eenmaal per dag bij het kleincellig longcarcinoom. Ook de plek van protonen bij de behandeling van longkanker zal worden besproken.  Nieuwe ontwikkelingen in het gebied van immunotherapie bij longkanker in de eerste lijn en bij het maligne mesothelioom in de tweede lijn zullen gepresenteerd worden.  

Tenslotte worden  de winnaars van de Vera Bonta prijzen en van het Machiel van der Woude Stipendium aan u voorgesteld.   

Wij hopen u graag op 20 januari te zien.    

Paul Baas
Wieneke Buikhuisen
Sjaak Burgers
Michel van de Heuvel
Wanda de Kanter
Egbert Smit

Locatie

Renaissance Hotel Amsterdam
Kattengat 1
1012 SZ AMSTERDAM